Het nieuws van Henco

Charter VoKa

Henco behaalt duurzaamheidcharter VoKa - SDG Pioneer

01.02.2021

Het VOKA duurzaamheidscharter werd door Henco voor het 3de jaar op rij behaald. Hiermee zijn we officieel benoemd als SDG pioneer. Duurzaamheid wordt in Henco hoog in het vaandel gehouden, dit certificaat bewijst dat ook en daar zijn we trots op.

Lees meer
DC Foto

Henco breidt uit - Nieuw DC in de maak

26.08.2020

Henco breidt uit. Sinds december 2019 zijn de afbraakwerken begonnen op Henco 3. Dit oude gebouw maakt namelijk plaats voor een vernieuwd distributiecentrum.

Lees meer
Wij bieden u de beste buizen

Zomersluiting 2020

28.05.2020

Traditiegetrouw zal de Henco fabriek in zomersluiting gaan van 20 juli tot en met 9 augustus.

Lees meer
Teaser handen wassen update corona

Update impact van Corona op Henco

17.03.2020

Het COVID-19 virus is een wereldwijde plaag. Volg hier de updates die betrekking hebben op Henco. 

Lees meer
jouw gezondheid onze prio

Jouw gezondheid, onze prioriteit

24.02.2020

Het Henco systeem met PE-Xc/AL/PE-Xc buizen en kunststoffen PVDF koppelingen, kan aanzien worden als het meest hygiënische leidingsysteem voor (drink)water op de markt. Dit allemaal vervaardigd in het hart van Europa, made in Belgium, volgens de strengste kwaliteitsnormen.
Omdat we beseffen dat water doet leven, zijn enkel de beste materialen goed genoeg. We dragen zorg voor jouw (drink)water. We zijn Henco. WE CARE TO CONNECT.

Lees meer
Teaserfoto kunstbaan foto 1

Kunst baant zijn weg naar Henco

21.02.2020

 Op vrijdag 21 februari 2020 huldigde Henco Industries drie nieuwe kunstwerken in op haar hoofdkantoor in Herentals. Deze kunstwerken zijn het resultaat van een samenwerking met vzw KunstBaan. Deze vzw maakt van kunst een springplank naar sociale inclusie van volwassenen met een verstandelijke beperking.  Onder begeleiding van Laura Van Wingen leverden Marcel Gios, Eddy Van Houtven en Sonja Meir een knappe prestatie.

Lees meer
M-BMINI3 foto 1

M-BMINI3, een meerwaarde voor installaties

13.01.2020

Een uitgebreide software, een perskracht van 19 KN, een snelle perstijd van ongeveer drie à vier seconden, bestand voor temperaturen van – 10°C tot 40°C … dat zijn enkele kenmerken van onze nieuwste persmachine M-BMINI3. Deze tool is sneller, innovatiever en gebruiksvriendelijks. Kortom, een echte meerwaarde voor installateurs.

Lees meer
griptang foto

In the picture: buizenrechter & griptang

13.01.2020

Een installateur krijgt elke dag te maken met kleine én grote uitdagingen. Denk aan afgerolde buizen die met de hand moeilijk kaarsrecht te maken zijn, weinig houvast bij het kalibreren van korte stukjes, fittingen die beschadigen tijdens het aandraaien … Deze werken kosten heel wat tijd en energie, maar onze slimme gereedschappen helpen u sneller en efficiënter te werken. We stellen er 2 aan u voor: de buizenrechter en de griptang.

Lees meer
PK foto 1

Henco PVDF: kracht en flexibiliteit

13.01.2020

De Henco kunststof persfittingen maken we door het spuitgieten van polyvinylidene fluoride of PVDF.  PVDF is een kunststof dat al meer dan 30 jaar zijn kwaliteiten heeft bewezen in verschillende toepassingen. Ons PVDF gamma bestaat uit 2 reeksen: pers kunststof (PK) en pers kunststof wit (PKW).

Lees meer